Olet täällä

MMA Etelä-Karjala jäsenet kuntavaaleissa 2017

Kunnat tarvitsevat myynti-, markkinointi- ja talousosaamista. MMA Etelä-Karjalan jäsenistöstä löytyy tätä osaamista. Siksi myös kuntavaaleissa on mukana edustusta seuraavasti:

LAPPEENRANTA
Vema Ahonen
Vema Ahonen nro 197
050 66962
veli-matti.ahonen@e-kmma.fi


IMATRA
Mika Varpoila
Mika Varpoila nro 49
0400 832 400
mika.varpoila@e-kmma.fi

 

Mikäli sinulla herää kysyttävää tai jokin asia askarruttaa, ota rohkeasti yhteyttä meihin.

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset ovat monella tavalla sopivia henkilöitä kantamaan vastuuta kuntien palvelutuotannosta ja toiminnan kehittämisestä. Myynnin ja markkinoinnin osaaminen tuo tervettä asennetta kuntatalouteenkin.

- Kuntapäättäjiksi tarvitaan henkilöitä, joilla on käytännön osaamisensa kautta kykyä nähdä myös kunnan rooli työnteon mahdollistajana ja elinkeinojen kehittäjänä. Yksityisen sektorin tarjoama tuki palvelutuotantoon ja sen kehittämiseen on myös syytä muistaa. Kuntien palveluja tulee kehittää sellaisesta näkökulmasta, että alueiden elinvoimaisuus säilyy ja mahdollisuuksien mukaan kasvaa.

- Kaupallisella alalla toimivalla päättäjällä on mahdollisuus nähdä oman kokemuksensa kautta tehtävien päätösten todelliset hintalaput ja asettua tarkkailemaan päätöksiä ja hankintoja lisäarvon hakijan asemasta. Tuoko tehtävä päätös tai hankinta lisäarvoa asiakkaalle – kuntalaiselle.

- Samoin kyky kuunnella asiakasta ja taito pyrkiä hyviin win-win-ratkaisuihin saattavat auttaa kuntapolitiikassakin. Asiakkaan kohdalle vaihdetaan vain kuntalainen tai poliittinen neuvottelukumppani. Myynnin ja markkinoinnin ammattilainen ymmärtää, että oma työ on osa tärkeää kokonaisuutta, mutta yhdessä tekemällä saadaan aikaan parhaimmat tulokset.

- Kuntapolitiikassa asiat voivat olla suurempia kokonaisuuksia, kuten kunta- ja kiinteistöveron tasosta päättämistä, mutta myös käytännöllisempiä toimia. MMA:n ja sen jäsenten mielestä esimerkiksi kaupan ja elinkeinoelämän toimintaa ei saa tarpeettomasti rajoittaa. Ja esimerkiksi katujen ja teiden talvipuhtaanapidon on vastattava työmatkaliikenteen ja yrityksiin suuntautuvan työliikenteen tarpeisiin.

MMA:n lyhyen kuntavaaliohjelman löydät täältä