Olet täällä

Jäsenen ABC

Jäsenedut

MMA:n jäsenyyteen kuuluvista eduista, palveluista ja alennuksista saat tietoa täältä

 

Jäsenkortti

Uusi jäsen saa jäsenkortin postissa liityttyään jäseneksi. Vanhat jäsenet saavat jäsenkortin postissa vuoden lopussa.

Jäsenkortti toimii todistuksena vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutuksesta. Kortilla saat myös alennusta esimerkiksi St1-asemilla.

Jäsenkortista löydät jäsennumerosi.

 

Jäsenlaji ja jäsenlajin vaihtaminen

Voit olla joko työsuhteinen jäsen, yrittäjäjäsen, opiskelijajäsen tai eläkeläisjäsen. Eri jäsenlajien jäsenetuudet eroavat hieman toisistaan.

Kun siirryt yrittäjästä työsuhteiseksi toisen yrityksen palvelukseen tai päinvastoin, tee jäsenlajin muutos lomakkeella, jonka löydät Jäsensivuilta.

Oletko yrittäjä vai työsuhteinen? Jos olet epävarma, niin kysy Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassan lakimieheltä, puh. 020 122 4400 tai pete.makela(at)mma.fi

 

Jäsenmaksu

Täältä löydät koottua tietoa jäsenmaksusta.

 

Jäsennumero

Löytyy jäsenkortista. Tarvitset sitä esimerkiksi kirjautuessasi jäsensivuille.

 

Jäsensivut

Jäsensivut on vain jäsenille tarkoitettu osio MMA:n verkkosivujen yhteydessä. Löydät kuvakkeen verkkosivun oikeasta yläkulmasta. Kirjautumiseen tarvitset jäsennumerosi ja syntymäaikasi. Jos kirjaudut ensimmäistä kertaa, niin kirjoita myös sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, sillä tiedoista on jatkossa hyötyä.

 

Jäsenyydestä eroaminen

Mikäli haluat päättää MMA:n jäsenyyden, täytä lomake, jonka löydät Jäsensivuilta.

 

Siirtyminen toisesta ammattijärjestöstä MMA:han

MMA:n jäseneksi voit siirtyä toisesta ammattijärjestöstä palkkatyösuhteen aikana. MMA:n jäsenyys sisältää Myynnin ja markkinoinnin työttömyyskassan jäsenyyden (poislukien yrittäjät) ja työttömänä tai hoitovapaalla ollessasi et voi vaihtaa työttömyyskassaa.

Jäsenyytesi MMA:ssa alkaa siitä päivästä, jolloin jäsenhakemuksesi saapuu MMA:han, ellet ole erikseen ilmoittanut jäsenyytesi alkamiselle myöhempää ajankohtaa.

Jäsenyytesi Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassassa alkaa, kun sinut on hyväksytty MMA:n jäseneksi edellyttäen, että maksat jäsenmaksusi säännöissä määrätyllä tavalla. Työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy MMA:n jäsenmaksuun (työsuhteinen jäsen).

Ilmoita eroamisestasi edelliseen ammattijärjestöösi / työttömyyskassaasi vasta sitten, kun olet saanut varmistuksen MMA:n jäsenyydestä tai valtuuta MMA irtisanomaan aiemmat jäsenyytesi. Näin varmistat jäsenyyden jatkumisen ilman katkoksia. Vain se työssäoloaika, jolloin jäsenyys on voimassa, on vakuutuksenalaista ja kerryttää työssäoloehtoa.

Ammattijärjestön / työttömyyskassan jäsenenä kertyneet työskentely- ja vakuutuskaudet säilyvät, jos siirryt ammattijärjestöstä / työttömyyskassasta toiseen kuukauden kuluessa. Jäsenmaksujen tulee olla maksettuina edelliseen ammattijärjestöön / työttömyyskassaan eroamishetkeen asti kyseisen ammattijärjestön / työttömyyskassan sääntöjen mukaan. Jos kuukauden siirtymäaika ylittyy, työskentely- ja vakuutuskausien kertyminen alkaa alusta.

Samanaikaisesti et voi olla jäsenenä kahdessa työttömyyskassassa. Voit kuitenkin kuulua MMA:n lisäksi johonkin toiseen ammattijärjestöön (esimerkiksi koulutuksesi mukaan) ilman sen työttömyyskassajäsenyyttä, jos kyseisen järjestön säännöt sen mahdollistavat.

 

Omat tiedot

Kun kirjaudut Jäsensivuille, Omat tiedot –osiossa

  • Pääset muuttamaan MMA:n jäsenrekisterissä olevia yhteystietojasi.
  • Jäsenmaksut-välilehdellä näet oman jäsenmaksutilanteesi.
  • Palvelut-välilehdeltä pääset vain jäsenille tarjolla oleviin sähköisiin palveluihin, joita ovat: Intellian yhteystietohaku, Sanakirja.net, Lingonetin kielikurssit
  • Kalenterit-välilehdeltä pääset tilaamaan MMA:n kalenterin ja Talentumin ammattilehtiä alennettuun hintaan.
  • Profiili-välilehdelle voit lisätä esimerkiksi kiinnostuksesi kohteita. Sitä kautta saat kohdennettua tietoa tapahtumista.

 

Työttömyys

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa palvelee numerossa  020 690 442 maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina kello 9-11.

Ansiopäiväraha on työttömyyden aikainen etuus, jota maksetaan työttömyyskassan jäsenille. Voit saada ansiopäivärahaa työttömyyskassasta, jos

  • olet kokonaan tai osittain työtön
  • haet kokoaikatyötä ja olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto)
  • olet työttömyyskassan jäsen (jäsenyys sisältyy MMA:n työsuhteiseen jäsenyyteen ja opiskelijan työelämäjäsenyyteen)
  • olet täyttänyt työssäoloehdon kassan jäsenyysaikana
  • olet iältäsi 17-64-vuotias (lomautustilanteessa 17-67-vuotias)

Lisätietoja Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassan sivuilta osoitteesta www.mmakassa.fi

 

Vuorotteluvapaa

Tietoa saat Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassan  sivuilta.